Onze inspiratie

De oorsprong van de Soho douches ligt in New York. Door toegenomen huurlasten van ‘normale’ panden gingen start-up bedrijven en nieuwe horeca zaken zich vestigen in industriële gebouwen. Die rauwe look werd synoniem met de trendy bedrijven en dat sloeg aan. Ook in Europa. Inmiddels lijkt ieder nieuwe restaurant wel in industriële stijl te zijn ingericht.

Onze designers gingen langs diverse industrieel ingerichte winkels en huizen om te ervaren wát nou eigenlijk die rauwe look is. Wat maakt een industriële deur nou eigenlijk industrieel? Kenmerkend bleken zwarte metalen kaders en vaak zichtbare verbindingen, zoals lasnaden en bouten.

Inmiddels zien we in veel trendy interieurs juist een moderne versie van de industriële stijl. Nu vooral met een meer strakke en minimalistische vormgeving. En precies dié look hebben onze designers nu vertaald naar de badkamer.

Maar wel met een duidelijke knipoog naar de originele inspiratie; die industriële deuren met hun zwarte metalen kaders en vaak zichtbare verbindingen. 😉

Sealskin_detail bout

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.