Sealskin @ the beach

Een productpresentatie op het strand in Bloemendaal, dat is toch wel bijzonder. En toch koos douchefabrikant Sealskin voor de introductie van haar nieuwste douches, de Soho, voor deze locatie.

Op 31 augustus, een prachtige zonnige dag in Bloemendaal, staan in het strandzand tegenover beachclub Later aan Zee twee opvallende Sealskin douches. Diverse vooraanstaande architecten en projectontwikkelaars zijn op uitnodiging van Coram Projects op bezoek om als eerste in Nederland deze nieuwe douches te leren kennen.

DSC_0243

Soho douches geven architecten de mogelijkheid om een duidelijk statement te maken in de badkamer. Ze zijn gebaseerd op stalen, industriële deuren die veelal toegepast worden in trendy restaurants, winkels en steeds vaker ook residentiële gebouwen. Product Manager Erwin de Fijter legt uit: “De trend komt overgewaaid uit New York waar de huren steeds hoger werden en nieuwe horeca ondernemingen en startup bedrijven zich gingen vestigen in goedkopere, industriële panden. Deze rauwe look werd synoniem met die trendy bedrijven. En dat sloeg ook in Europa aan.”

joel-barwick-91571_sml.jpg

Sealskin heeft dit vertaald naar een serie douchedeuren en inloopdouches. Daarmee kan de modern industrial interieurstijl voor het eerst ook echt naar de badkamer gebracht worden; met de douche als eye-catcher. Soho douches worden gemaakt met 8mm dik veiligheidsglas met een antikalk coating. De kenmerkende zwarte kaders zijn gemaakt van gepoedercoat aluminium en op ingenieuze wijze aangebracht aan de buitenzijde van de douche. De binnenzijde blijft dus ononderbroken en eenvoudig te onderhouden.

“We hebben bewust gekozen voor een eigentijdse versie van die industriële look. Zo is de vormgeving rank en werken we met onzichtbare verbindingen en scharnieren. Door sommige bouten bewust toch zichtbaar te houden hebben we in het design een knipoog naar onze inspiratie verwerkt.” legt Erwin de Fijter uit. “Ook door een hoogte van 210cm wordt het industriële karakter verder kracht bijgezet.”

Opvallend aan de presentatie op het strand is ook de aanwezigheid van de jonge street artist Judith de Leeuw. Zij legt met graffiti technieken de laatste hand aan een kunstwerk dat zij speciaal voor de Soho douches heeft gemaakt; een tweeluik waarin zowel het industriële alsook het moderne artistiek is verwerkt. Het kunstwerk zal uiteindelijk toegepast worden in de verpakking van Soho douches.

Soho is eind 2017 beschikbaar via Coram Projects en de sanitaire vakhandel.

One thought on “Sealskin @ the beach

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.